BHV Training Herhaling
op maat
||
op locatie
||
open inschrijvingen
||
met e-learning
||
volledig klassikaal

Heb je de BHV-training Basis al eens gevolgd? Dan ga je jaarlijks de BHV-training Herhaling volgen om jouw kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Risico’s & Preventie

Gevaren herkennen, brandpreventie.

Alarmeren en communiceren

112 bellen, de BHV-procedures, gebruik portofoons.

Levensreddend Handelen

Reanimatie, gebruik AED, verstikking, ernstige bloedingen.

Brandbestrijding

Blusregels, verschillende blusmiddelen, gevaren rook.

Ontruiming

Ontruimen, vluchtroutes, nooduitgangen, verzamelplaats.

Praktijkoefeningen

Simulaties oefenen, eerste hulp handelingen, leren blussen.

Onze visie op veilig leren

Ons onderwijs voldoet altijd aan een aantal kernwaarden: sociaal leren, veilig leerklimaat, ervaringsgericht leren en adaptieve begeleiding. Mooie woorden, maar de achterliggende gedachte en de praktische uitvoering zijn veel belangrijker.

Waarom een BHV training bij Brave Eagle?

Specialist in maatwerk

Maatwerk is waar de Arbowet om vraagt en dat leveren we dan ook. We leiden jou en jouw collega’s op zodat zij weten wat zij binnen de eigen locatie moeten doen. Een ook onze eigen e-learning modules kunnen op maat ingericht worden!

Gespecialiseerd in hele cursusgroepen

We zijn gespecialiseerd in BHV-trainingen voor hele cursusgroepen, maar je kunt je ook met een paar cursisten bij ons terecht bij één van onze open inschrijvingen.

Uniek: altijd twee docenten aanwezig

Bij onze trainingen zijn altijd twee docenten aanwezig zodat de cursist veel aandacht krijgt en veel kan oefenen! Ook wel zo veilig.

Op eigen locatie mogelijk

Volg de BHV-training in company op je eigen locatie of kom naar onze opleidingslocatie in Giesbeek!

Met of zonder e-learning?

Kies je voor een traject waarbij je de theorie middels onze eigen e-learning modules volgt of ga je voor volledig klassikaal?

Voldoen aan de Arbowet

BHV is wettelijk verplicht. Wij zorgen ervoor dat je ook echt voldoet aan die Arbowet. Geen schijnveiligheid dus!

Onze reviews

Wat klanten zeggen

De trainers

Zie hier onze eigen trainers die 99% van onze trainingen verzorgen. Daarnaast werken we met een flexibele schil om eventuele ziekte en drukte op te vangen.

Roy

Allround BHV-trainer

Een echte vakman met jarenlange ervaring!

Frank

Docentassistent en planner

Multitalent die zowel voor de groep als achter de schermen een grote meerwaarde heeft.

Desi

Allround BHV-trainer

'Je moet zelf de slingers ophangen in het leven.' 

Dirk

Docentassistent

Een echte oude rot in het vak en zeer geliefd onder de cursisten.

Karin

Allround BHV-trainer

Een echte vakvrouw met jarenlange ervaring. Ook opgeleid LOTUS-slachtoffer.

Marloes

EHBO-trainer

Reuze enthousiast en helemaal gek van EHBO.

jaar ervaring

Cursisten opgeleid

Gem. Beoordeling

 Aankomende BHV-trainingen Herhaling:

Bekijk de aankomende trainingsdata hieronder en zorg dat jouw team goed voorbereid is.

Meld je bedrijf aan of vraag meer informatie. Veiligheid begint bij jou!

BHV-Herhaling Blended Learning

20-05-2025 8.30 12.30 0
109,- p.p.  13-10-2025 8.30 12.30 6
  17-11-2025 8.30 12.30 12

Wil je nog meer weten?

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat wordt er behandeld in de BHV-trainingen van Brave Eagle?

In onze BHV-trainingen zul je alle onderwerpen tegenkomen die vanuit de Arbowet gevraagd worden. Dat betekent dat we alle risico's behandelen waarvan we weten dat die bij ieder bedrijf van toepassing kunnen zijn. Dit vullen we aan met onderwerpen die specifiek voor jouw bedrijf van toepassing zijn: maatwerk dus!

Wanneer volg je een herhalingstraining?

Wanneer je ooit een BHV-training Basis gevolgd hebt dan kun je aan de jaarlijkse BHV-training Herhaling meedoen.

Worden de BHV-trainingen van Brave Eagle op maat verzorgd?

Ja dit is bij ons een belangrijk uitgangspunt, omdat dit ook een uitgangspunt in de wetgeving en normen is. Een BHV’er moet kunnen handelen in de eigen werkomgeving. We zullen de BHV-training dus aanpassen naar jouw wensen, de restrisico’s van jouw bedrijf en op basis van de geldende procedures. Ook in de e-learning kunnen we aanpassingen doen zodat deze op maat aangepast wordt!

Welke mogelijkheden zijn er om een BHV-training te volgen?

Er zijn drie keuzes te maken: Kies je voor blended-learning (combinatie e-learning en praktijk) of volledig klassikaal? Gaat het om een training basis BHV of training herhaling BHV? En gaat het om een volledige cursusgroep of een open inschrijving voor een paar personen? Alles is bij ons mogelijk en we helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

Hoe lang duurt een BHV-training?

Dat is afhankelijk van de gekozen methode: blended learning (combinatie e-learning en een praktijkdag) of volledig klassikaal. Te beginnen met blended learning: de basistraining bestaat uit het zelfstandig volgen van e-learning en daarna een praktijkdag van acht uren. De herhalingstraining bestaat uit het zelfstandig volgen van e-learning en daarna een praktijkdag van vier uren. Bij volledig klassikaal geldt dat de basistraining zestien uren duurt (twee hele dagen) en een herhalingstraining acht uren (een hele dag of twee halve dagen). Deze tijdsduur is ook echt nodig om alle benodigde competenties goed te oefenen en er zeker van te zijn dat de cursisten de kennis en vaardigheden beheersen zodat jouw bedrijf aan de Arbowet voldoet!

Wat kost een BHV-training?

Dit is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Kies je voor blended-learning (combinatie e-learning en praktijk) of volledig klassikaal? Gaat het om een training basis BHV of training herhaling BHV? En gaat het om een volledige cursusgroep of een open inschrijving voor een paar personen?

Open inschrijvingen

Onze open inschrijvingen basis BHV en herhaling BHV zijn blended learning trainingen en kosten € 189,- per persoon voor een basistraining en € 109,- voor een herhalingstraining.

Cursusgroepen

Voor hele cursusgroepen hebben we aantrekkelijke groepsprijzen waarbij de training op maat en eventueel op locatie verzorgd kan worden.

Wat zegt de Arbowet over BHV?

Laten we beginnen met het belangrijkste: BHV is verplicht. Het is vanuit de Arbowet verplicht dat een bedrijf één of meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig heeft. In lid 3 van artikel 15 is verder te lezen dat: de bedrijfshulpverleners beschikken over een zodanige opleiding en uitrusting, zijn zodanig in aantal en zodanig georganiseerd dat zij de in het tweede lid genoemde taken naar behoren kunnen vervullen. De RIE (risico-inventarisatie en -evaluatie) zou uitgangspunt moeten zijn om de (rest)risico’s in jouw bedrijf in kaart te brengen en daarop het aantal BHV’ers en de inhoud en frequentie van de training op af te stemmen. Goed om verder te weten is dat BHV altijd geregeld moet zijn (ook tijdens vakanties, ziekte, overwerk, vergaderingen) en dat een BHV’er moet kunnen handelen in de eigen werkomgeving: maatwerk is dus enorm belangrijk!

Hoe zorg je er als bedrijf voor dat je aan de Arbowet voldoet?

Kies allereerst voor een betrouwbare opleider die je goed adviseert. In Nederland zijn er helaas opleiders die kiezen voor oplossingen waarmee de klant uiteindelijk niet aan de Arbowet voldoet en dat heeft in de praktijk voor vervelende situaties gezorgd (zie dit oude artikel). Gelukkig zijn er ook genoeg opleiders die kwaliteit als uitgangspunt nemen. Wij beschouwen onszelf als een opleider die gaat voor kwaliteit met als doel om schijnveiligheid te voorkomen. Zorg dat je een RIE (risico-inventarisatie en -evaluatie) uitvoert en daarop je beleid op het gebied van BHV afgestemd hebt. Zorg dat je het beleid op het gebied van BHV ergens beschreven hebt, deze jaarlijks toetst in de praktijk en continu bijstelt.

Welk certificaat krijg je na afloop van de training?

Allereerst is het goed om te weten dat het hebben van een certificaat nergens in de wet of in onderliggende normen verplicht gesteld wordt. Uiteraard kan het wel handig zijn dat een persoon kan aantonen de training met succes voldaan te hebben. Goed om te weten is dat onze administratie voor jou als klant het belangrijkste middel is om aan te tonen dat je opgeleide medewerkers hebt. Standaard ontvangt de cursist van ons een digitaal certificaat van Brave Eagle. We kunnen ook andere certificaten afgeven die in Nederland bekend zijn, zoals het NIBHV, NIKTA, NVB, Oranje Kruis. Dat is echter niet nodig volgens de wet, maar het kan wel als dat een wens is.

Hoe groot mag de cursusgroep zijn bij een groepstraining?

Wij hebben op basis van onze ervaring gekozen voor een maximum van 14 personen. Dit is ook echt het maximum, onze ervaring is dat 10 tot 12 personen prettiger is. Het maximum hanteren we zodat alle cursisten voldoende aandacht krijgen tijdens de praktijktraining en ook echt alles goed kunnen oefenen.

Hoe vaak moet de training herhaald worden?

Voor de meeste wettelijk verplichte trainingen geldt een advies om de training minimaal jaarlijks te herhalen. Voor de meeste veiligheidstrainingen geldt namelijk dat er kennis en vaardigheden aangeleerd wordt die je in de dagelijkse praktijk (hopelijk) niet of weinig nodig hebt, waardoor de kennis en vaardigheden wegzakken. En daarom is regelmatig oefenen erg belangrijk zodat wanneer je de kennis en vaardigheden wel nodig hebt je deze ook echt kunt toepassen. Er is dan ook wetenschappelijk onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld het oefenen van een reanimatie. De uitkomsten waren best schokkend: meer dan 80% van de mensen is na zes maanden na de training al niet meer in staat een goede reanimatie uit te voeren. De RIE (risico-inventarisatie en -evaluatie) zou uitgangspunt moeten zijn om de (rest)risico’s in jouw bedrijf in kaart te brengen en de inhoud en frequentie van de training op af te stemmen. Voor sommige bedrijven zal eens per jaar zelfs te weinig zijn. Ons advies is om onderwerpen zoals BHV en EHBO dan ook regelmatig terug te laten keren per jaar.

Welke e-learning mogelijkheden zijn er?

Wij hebben meerdere e-learning modules op het gebied van veiligheid zelf ontwikkeld zoals BHV, BHV Zorg, BHV Kind, Eerste Hulp aan Kinderen, EHBO, Reanimatie- en AED, Bewustwording Veiligheid. Tientallen klanten hebben ervoor gekozen deze e-learning modules aan te vullen met specifieke maatwerkoplossingen zoals Virtuele Rondleidingen en specifieke veiligheidsprocedures. De e-learning modules kunnen zelfs via LTI gekoppeld worden met jouw eigen LMS (LeerManagementSysteem). Onze aparte bedrijf Wise Eagle E-learning beheert deze e-elearning modules en zorgt er ook voor dat e-learning modules op maat aangepast worden.

Hoe kan ik contact met Brave Eagle opnemen?

Leg contact via de mail of telefoon en één van onze adviseurs neemt contact met je op om kennis te maken en jouw wensen door te nemen en jou te adviseren. Je mag eerlijke adviezen van ons verwachten, we gaan altijd voor een langdurige samenwerking.

Brave Eagle Safety Training

Uitmeentsestraat 15

6987 CX Giesbeek

contact@braveeagle.nl

0313-630800

Veiligheid begint bij jou!

Wil je onze BHV-reader 'BHV voor Dummies' ontvangen?